De Geheime Tuin

Kinderopvang waar buiten gewoon is

Ouders

Stacks Image 2199
Kinderopvang De Geheime Tuin is een omgeving, waarin het kleine kind zich veilig, geborgen, gezien en gehoord voelt. Ieder kind krijgt de ruimte om zijn of haar talenten te ontplooien in een eigen tempo. Opvoeders, ouders en leidsters begeleiden samen de kinderen op hun weg naar een evenwichtig mens. Daarnaast wil Kinderopvang De Geheime Tuin een ontmoetingsplek zijn voor opvoeders, ouders en leidsters, waar wij met elkaar kennis en ervaringen delen over een bewuste levenswijze en opvoeding. Kinderopvang De Geheime Tuin is niet alleen een plek, waar ouders hun kind met vertrouwen naar toe brengen om vervolgens naar hun werk te gaan, maar is voornamelijk een plek die iets toevoegt aan het leven van hun kind.

Goed contact met ouders staat bij ons voorop. Wij organiseren daarom ouderavonden en verschillende activiteiten, zoals bijvoorbeeld de tuindagen, waar we ouders actief bij betrekken. Daarnaast worden de observaties van uw kind structureel met u besproken. Het uitwisselen van opvoed-ideeën maakt het mogelijk om gezamenlijk één lijn te volgen in de benadering en verzorging van uw kind.
 • Opvangmogelijkheden

  Open or Close
  De Geheime Tuin biedt zowel hele als halve dagopvang aan mogelijkheden voor professionele kleinschalige opvang aan voor kinderen van 0 tot en met 4 jaar:

  • Hele dagopvang van 7.30 tot 18.30 uur
  • Halve dagopvang van 7.30 tot 13.00 uur
  • Halve dagopvang van 12.30 tot 18.30 uur

  Bent u ondernemer of werkt u wisselde diensten? Wij denken graag met u mee om passende opvang voor uw kind(eren) te verzorgen.
 • Tarieven

  Open or Close
  Kinderopvang De Geheime Tuin heeft voor de kinderopvang een gunstige prijsstelling bewerkstelligd, doordat wij een gemiddelde uurprijs hanteren, inclusief kwaliteitsspeelgoed, luiers, biologische voeding en een goede kind/leidster verhouding. De maandelijkse opvangkosten worden berekend op basis van het gemiddeld aantal uren per maand op basis van 51 weken per jaar. De tarieven zijn bepaald op de tariefstelling van het kalenderjaar, waarin de eerste opvangdag wordt genoten. Uiterlijk een maand voor het einde van elk kalenderjaar worden de tarieven voor het nieuwe kalenderjaar bekend gemaakt.

  Voor 2017 geldt:

  1. Een prijs van € 7,36 per uur.
  2. De inschrijfkosten bedragen € 40,00 per kind.
  3. Op officiële feestdagen, vanaf Kerst tot 1 januari en één studiedag per jaar, te weten vrijdag 7 april is Kinderopvang De Geheime Tuin gesloten.
  4. Op basis van het aantal contractdagen per week krijgt u één, twee, drie of vier dagen per jaar cadeau.
 • Openingstijden, brengen en halen

  Open or Close
  Kinderopvang De Geheime Tuin is op werkdagen gedurende 51 weken per jaar geopend van 7.30 uur ’s morgens tot 18.30 uur ’s avonds. Op officiële feestdagen, vanaf Kerst tot 1 januari en één studiedag per jaar, te weten vrijdag 7 april 2017 2016, is Kinderopvang De Geheime Tuin gesloten.

  Om duidelijkheid en rust te geven aan de kinderen en medewerkers hanteren wij vaste haal- en brengtijden. De kinderen worden voor 9.00 uur gebracht en vanaf 17.00 uur kunnen zij weer worden opgehaald.

  Kinderen die gebruik maken van halve dagopvang worden tussen 12.30 en 13.00 uur, ofwel voor de middagslaap, opgehaald of gebracht. Dit betekent dat er op een dag drie inloopmomenten zijn:

  • in de ochtend voor 9.00 uur;
  • tussen de middag vanaf 12.30 tot 13.00 uur;
  • aan het eind van de middag vanaf 17.00 uur. 
 • Aanmelden en plaatsing

  Open or Close
  Uw kind is van harte welkom op De Geheime Tuin. Schrijf hem of haar in door ons online inschrijfformulier in te vullen en op te sturen. Op het formulier kunt u uw eerste keuze aan dagen opgeven. Geeft u bij opmerkingen ook aan welke alternatieve keuze aan dagen, indien uw voorkeursdagen (nog) niet beschikbaar zijn. Bent u of is uw partner in verwachting? Ook dan kunt u uw aanstaande kind inschrijven. Wij ontvangen ook graag een geboortekaartje.

  Na ontvangst van uw inschrijfformulier en zodra er plaats is voor uw kind, nodigen wij u uit voor een vrijblijvende kennismaking. Inschrijvingen worden daarbij op volgorde van binnenkomst behandeld. Wilt u uw opvangdagen wijzigen of annuleren? Dat kan kosteloos tot twee maanden voor aanvang. Daarna hanteren wij een opzegtermijn van twee maanden. Het wijzigen van opvangdagen is altijd mogelijk in overleg.

  Naar ons inschrijfformulier
 • Rondleiding en kennismaking

  Open or Close
  Wilt u vrijblijvend komen kennismaken? Wij leiden u graag rond in De Geheime Tuin. Stuur uw verzoek voor een rondleiding naar: contact@kinderopvang-degeheimetuin.nl
 • Service voor ouders

  Open or Close
  De Geheime Tuin biedt een verschillende extra diensten aan.

  Biologische groentepakket
  Wekelijks verse, biologisch groenten bestellen en bij ons afhalen? Dat kan! Onze vaste partner hiervoor is Janneke van Tuinderij de groene steen
  Hoe werkt het?
  • Kies een groenteabonnement via de website van Tuinderij De Groene Steen.
  • Het groenteabonnement kan een maand op proef genomen worden om uit te proberen.
  • Vervolgens is de betaling per kwartaal, u ontvangt daarvoor en digitale factuur.
  • De kosten per pakket zijn: € 7,00 eenpersoonspakket, € 9,00 tweepersoonspakket, of € 12,50 familiepakket.


  Geboorte kaartjes
  Bent u opzoek naar een passend geboortekaartje? Wij raden van harte aan de kunstenares Nynke Locher. Haar werk roept vrolijkheid, zachtheid, elegantie en een gevoel van vertedering op. Neem eens een kijkje op haar website of maak een afspraak om uw persoonlijk wensen te bespreken.
 • Contact met - en activiteiten voor ouders

  Open or Close
  Wat is er voor een kind leuker dan u voor te stellen aan de twee konijnen die in De Geheime Tuin wonen? Of te laten zien welke spelletjes ze allemaal spelen? Of hoe mooi en groot de aardbeien worden in de moestuin? Wij organiseren verschillende evenementen voor ouders om te komen proeven en beleven in De Geheime Tuin. Daarnaast vinden wij een zorgvuldige dagelijkse overdacht en communicatie met ouders erg belangrijk.
  Dit geven wij vorm middels onderstaande punten:

  • Dagelijks is er een mondeling overdrachtsmoment bij het halen en brengen van uw kind;
  • De belevenissen en ervaringen van uw kind worden opgeschreven in het overdrachtsschrift;
  • Wij organiseren oudergesprekken na aanleiding van gemaakte observatieverslagen (2 x per 4 jaar) en daarnaast op aanvraag;
  • Minimaal 1 x per jaar is er een ouderavond met een informatief - en een creatief deel;
  • De oudercommissie organiseert jaarlijks de ouder-kind-dag op een externe buitenlocatie, dit jaar op bezoekerscentrum de Boswerf in Zeist;
  • De digitale natuur-nieuwsbrief wordt 4 x per jaar verzonden;
  • Wij vieren sommige jaarfeesten gezamenlijk met ouders zoals het lopen van de Sint Maarten optocht en het Sint Jan Zomerfeest met picknick en muziek;
  • Meerdere malen per jaar organiseren wij tuindagen voor leidsters, ouders en kinderen, samen in de tuin werken verbindt en is heel gezellig!
 • Oudercommissie

  Open or Close
  De belangen van de kinderen en hun ouders van De Geheime Tuin worden behartigd door onze oudercommissie. Zij vertegenwoordigen de gemeenschappelijke belangen van ouders en kinderen in gesprekken met het bestuur en geven adviezen over verschillende beleidsonderwerpen op het gebied van pedagogiek, financiën en hygiëne en veiligheid. De oudercommissie bestaat uit een betrokken club ouders die het kinderdagverblijf een warm hart toe wensen. Naast hun formele taken denken zij mee en organiseren zij evenementen zoals ouderavonden en de jaarlijkse ouder-kind-dag.

  Heeft u een vraag aan de oudercommissie of heeft u een leuk idee? Neem dan contact op via: oudercommissiedegeheimetuin@gmail.com

  Wilt u zelf nauw betrokken zijn bij de opvang van uw kind? Neem dan deel aan de oudercommissie. Geef uzelf op via oudercommissiedegeheimetuin@gmail.com